ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Учасники акції "Листи до вільного Криму" написали 430 листів політв’язням

Учасники акції "Листи до вільного Криму" написали 430 листів російським політв’язням, повідомило Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

Велику частину листів написали відвідувачі 12-го Міжнародного фестивалю “Книжковий Арсенал” (із 30 травня по 2 червня відбувався в Києві) та під час 21-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA 31 травня.

"Це 430 висловлень вдячності за відданість Україні попри загрозу життю. Це 430 нагадувань політв’язням, що вони незабуті: ні владою, ні суспільством України. Це 430 способів не втратити зв’язок із сучасністю, почути про плин буденного життя, яке неодмінно чекає на них", – зазначили в Представництві Президента України в Автономній Республіці Крим.

Організатори ініціативи – Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, Український ПЕН, Центр прав людини ZMINA та Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За даними представництва, станом на 3 червня 2024 року Росія тримала в неволі 218 людей, 133 з них – кримські татари.

Як повідомляв ІМІ, у лютому 2024 року Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим оприлюднило мапу з місцями утримання політв’язнів. Також ця мапа є інструментом для ініціативи "Листи до вільного Криму". Використовуючи її, охочі можуть переглянути детальну інформацію стосовно людини, якій вони бажають написати листа, й побачити її місце перебування. Акція "Листи до вільного Криму" триватиме до кінця 2024 року. 

Liked the article?
Help us be even more cool!