ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Учасника "Антимайдану" засудили до 15 років тюрми: збирав дані про військових на кордоні з "Придністров'ям"

До 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна засуджено жителя Одещини, російського агента Скіфа, обвинуваченого в держзраді, вчиненій в умовах воєнного часу.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

Прокурори в суді довели, що чоловік із власної ініціативи вийшов на представників російської спецслужби й запропонував допомогу в підривній діяльності проти України.

На виконання завдань росіян він збирав розвіддані щодо сил і засобів ЗСУ, які розташовані на території Одеси та області, а також про наявність особового складу та військової техніки на ділянці так званого "українсько-придністровського кордону".

"У зоні особливої уваги ворога була інформація про осіб, причетних до агентурного апарату СБУ та правоохоронних органів України, які в тому числі діють на території "ПМР", – зазначили в СБУ.

Розвіддані агент передавав своєму куратору – майору "міністерства державної безпеки ПМР", який діяв в інтересах Російської Федерації.

На початку жовтня цього року контррозвідка Служби безпека розробила оперативну комбінацію та вивела Скіфа з окупованої території Молдови, повідомила пресслужба СБУ.

За сценарієм української спецслужби російський агент приїхав на Одещину для того, щоб особисто завербувати співробітницю СБУ. Контррозвідники Служби безпеки задокументували кожен епізод злочинної діяльності фігуранта і затримати його на території регіону.

Як встановило слідство, засудженим є місцевий житель, який на початку 90-х виїхав до Молдови, де брав участь у бойових діях на боці так званої "ПМР". Потім у складі російського спецпідрозділу "Едельвейс" воював у Дагестані та Чечні.

У 2014 році чоловік прибув до Одеси для масових заворушень на користь РФ, його оголосили в розшук українські правоохоронці.

Щоб уникнути правосуддя, чоловік утік до "Придністров’я", де 2019 року для виконання завдань ФСБ був завербований двома представниками її місцевої "філії".

Liked the article?
Help us be even more cool!