ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Убивство Шеремета посилює незахищеність журналістів – посол США

15.09.2016, 14:43

Жахливе вбивство журналіста Павла Шеремета підвищує відчуття незахищеності у журналістів в Україні. Про це сказала новий посол США в Україні Марі Йованович в інтерв’ю журналістам “Української правди” та “Європейської правди”.

“Я хочу скористатися нагодою, щоб висловити свої співчуття і вашим колегам, і всім читачам у зв’язку із загибеллю Павла Шеремета. Це – жахлива річ, і вона підвищує відчуття незахищеності у журналістів”, – сказала посол США.

При цьому посол зауважила, що з 2004 року медіасередовище змінилося на краще. “Хоча я лише нещодавно повернулася до України, та все одно маю враження, що після 2004 року, коли я поїхала з України, медіасередовище все ж змінилося на краще. Те саме – якщо порівнювати з ситуацією 2014 року. Відтоді в Україні відбулися дуже суттєві зміни на краще у питанні свободи преси”, – сказала вона.

“Винятком, звісно, є Крим, де процеси є зворотними, а також неконтрольована Україною частина Донбасу”, – уточнила Йованович.

Але вона визнала, що “медіасередовище і досі не є ідеальним”.

Також Йованович прокоментувала пікети телеканалу “Інтер” і підпал у його будівлі:

“Так, можуть бути суперечки у суспільстві (щодо редакційної політики), але підпалювати редакцію – це точно не той шлях, який може вирішити проблему. Якщо країна є демократією, мають бути обрані інші шляхи вирішення суперечок”, - сказала вона.

Посол США наголосила, що “свобода слова є ключовою умовою демократії”.

Liked the article?
Help us be even more cool!