ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ЗСУ спростували статтю NYT про сотні українських полонених під Авдіївкою

Американське видання New York Times написало, що в російський полон під час відступу українських військ з Авдіївки потрапили сотні українських військових. 

Проте начальник відділу зв’язків із громадськістю угруповання військ “Таврія” Дмитро Лиховій в коментарі hromadske це спростував.

За його словами, дані про полонених ще верифікують, але точно не йдеться про сотні військових, як пише NYT.

Водночас в ефірі телемарафону Лиховій заявив, що журналісти іноземного видання поширили російський наратив. 

“Ті джерела, на які вони посилаються, абсолютно неспроможні, тому що немає таких людей, і це не фактаж”, – сказав він.

Лиховій додав, що Росія продовжує свою агресію в інформаційному полі, використовуючи “банальні фейки, які поширюють авторитетні світові ЗМІ”.

“Ці заяви російської пропаганди щодо сотень і тисяч українських полонених є повною дезінформацією, яка нічим не підтверджена”, – зазначив він.

У своєму матеріалі New York Times назвало відступ українських військ з Авдіївки “хаотичним” і заявило, що втрата міста “завдасть удару по вже ослабленому моральному духу”. Там також послалися на неназваних двох солдатів, які й вказали діапазон від 850 до 1000 солдатів, що потрапили в полон або зникли безвісти. 

Нагадаємо, уночі 17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що ухвалив рішення вивести підрозділи з Авдіївки, що на Донеччині, щоб уникнути оточення та зберегти життя і здоров’я військовослужбовців.

Командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський розповів, що військові вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції.

Під час виходу деяка кількість бійців потрапила до російського полону.

Liked the article?
Help us be even more cool!