ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ЗСУ планують створити кібервійська

Фото – фейсбук Генштабу ЗСУ

У Силах оборони України обговорили питання створення Кіберсил у структурі Збройних сил України. Про це 24 жовтня повідомив Генеральний штаб.

Так, проєкт Концепції створення Кіберсил як окремого роду сил ЗСУ обговорили представники Сил оборони України, народні депутати – представники Комітету Верховної Ради з питань безпеки, оборони та розвідки й експерти. Робоча зустріч відбулася під головуванням начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенанта Анатолія Баргилевича.

Учасники засідання розглянули основні положення проєкту концепції з урахуванням досвіду створення та функціонування кібервійськ провідних країн світу.

Також під час засідання: 

  • проаналізували досвід застосування ЗСУ та інших складових Сил оборони України в кіберпросторі під час відсічі повномасштабній агресії РФ;
  • визначили основні завдання та функції Кіберсил відповідно до розподілу повноважень між складовими сектору безпеки і оборони щодо дій у кіберпросторі.

“Створення Кіберсил як окремого роду сил дозволить значно посилити спроможності українського війська, забезпечить ефективне планування та реалізацію повного спектра завдань у кіберпросторі, що, на рівні із суходолом, морем, повітрям та космосом, визнаний окремим операційним доменом”, – зазначає Генштаб.

Liked the article?
Help us be even more cool!