ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Зімбабве журналістів першочергово вакцинуватимуть від COVID-19

15.03.2021, 15:00
Журналістка Абігайль Тембо отримує щеплення. Фото – Абігайль Тембо / ijnet.org
Журналістка Абігайль Тембо отримує щеплення. Фото – Абігайль Тембо / ijnet.org

У Зімбабве понад 2 тисячі журналістів – поряд з 60 тис. медичних працівників – занесено до списків для першочергового отримання щеплення від COVID-19.

Про це повідомляється на сайті Міжнародної журналістської мережі (IJNet).

У середині лютого країна отримала в подарунок від Китаю 200 тис. доз вакцини Sinopharm. Директор міського департаменту охорони здоров'я міста Булавайо Едвін Сібанда зазначив, що журналісти належать до тих, хто працює на передовій, надаючи суспільству критично важливу інформацію про COVID-19, і що під час роботи вони наражаються на небезпеку заразитись і серйозно захворіти.

“Найважливіша причина того, що журналістів зараховано до першої групи для вакцинації, в тому, що вони надають величезній кількості людей важливу інформацію, – сказав Сібанда. – Безліч людей покладається на цю інформацію і вірять їй”.

Видання нагадує, що в Зімбабве першим зареєстрованим випадком смерті від COVID-19 була смерть журналіста в березні 2020 року.

Тому, як підкреслив Сібанда, уряд Зімбабве вирішив, що дуже важливо зарахувати журналістів усієї країни до пріоритетної групи. Він підкреслив, що, отримавши щеплення, журналісти можуть продовжити інформувати громадськість про вакцини й процес вакцинації, водночас самі вони будуть уже захищені.

“Багато людей, які не є журналістами, поширюють міз- і дезінформацію, – сказав він. – Тому нам дуже потрібні добре поінформовані в питаннях охорони здоров'я журналісти, зокрема для того, щоб інформувати людей про вакцини й процес вакцинації”.

Однією з перших щеплення отримала редакторка медичних новин Зімбабвійської мовної корпорації Абігайль Тембо.

“Ми, журналісти, щодня наражаємося на загрозу заразитися, це стосується всієї новинної індустрії: репортерів, операторів, редакторів, продюсерів та ведучих, – сказала вона. – Ми щодня спілкуємося з багатьма людьми, але не можемо питати в них довідки про щеплення або вимірювати їхню температуру, коли ми проводимо інтерв'ю або опитування вулиці”.

За даними Міністерства інформації, реклами й мовлення Зімбабве, планується, що щеплення отримають 2 497 журналістів.

Як повідомляв ІМІ, 4 березня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль допустив можливий розгляд питання про просування в пріоритетності вакцинації проти COVID-19 журналістів і священнослужителів.

Liked the article?
Help us be even more cool!