ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Зімбабве після твіту про журналістів заарештували фіналістку Букерівської премії

03.08.2020, 12:47
Фото - thebookerprizes.com
Фото - thebookerprizes.com

У Хараре (Зімбабве) заарештували фіналістку цьогорічної Букерівської премії Ціці Дангарембгу після твіту про арешт журналістів у країні, повідомляє Читомо

Зімбабвійська романістка Ціці Дангарембга, яка брала участь в антикорупційних демонстраціях проти дій уряду, носила плакати із закликом до проведення реформ та звільнення Хопуелла Чиньоно, видатного журналіста, заарештованого минулого тижня під час репресій уряду.

Луїза Джойнер, асоційована видавчиня Faber, написала твіт про арешт: “Наша чудова авторка заарештована: сталося те, чого вона найбільше побоювалася – репресії уряду. Будь ласка, проявіть свою підтримку і зробіть цю несправедливість якомога видимішою”.

Протести у Зімбабве сталися через поглиблення кризи і корупцію в країні.

У заяві видавця зазначається: “Ми у Faber глибоко стурбовані арештом нашої авторки Ціці Дангарембги в Зімбабве, і будемо продовжувати стежити за ситуацією. Ми стоїмо плече до плеча з нею”.

Зараз Ціці інкримінують порушення громадського порядку й настанов охорони здоров’я під час пандемії.

Як повідомляв ІМІ, 27 липня журі Букерівської премії оголосило список номінантів цьогорічної премії. До списку увійшла Ціці Дангарембга з книгою This Mournable Body (“Це скорботне тіло”).

Liked the article?
Help us be even more cool!