ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Житомирі журналісту відмовили в інформації про пенсії понад 100 тис. грн на рік

21.05.2018, 14:18
Фото - cedem.org.ua

Головне Управління Пенсійного фонду України в Житомирській області відмовилося надати на інформаційний запит журналіста місцевого видання “20 хвилин” Тараса Боросовського прізвища пенсіонерів, яким сума нарахування з 1 січня 2017 року по 31 грудня 2017 року становить або ж перевищує 100 тисяч гривень, повідомляє “Доступ до правди”.

Також журналіст просив надати структуру виплат: складових нарахувань за статтями, в тому числі розміру пенсії, розміру основних та додаткових доплат, особливих доплат, надбавок та підвищень до пенсії, спеціальних пенсій тощо стосовно кожного отримувача.

Відмову в Пенсійному фонді аргументували конфіденційністю, зазначивши, що конфіденційна інформація має поширюватися лише за згодою особи.

Проте, на думку юриста Олександра Бурмагіна, ГО “Платформа прав людини”, тут ідеться про порушення ч. 5 ст. 6: “Не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів, умови отримання цих коштів чи майна, прізвища, імена, по батькові фізичних осіб та найменування юридичних осіб, які отримали ці кошти або майно”.

Додатковим аргументом щодо відкритості є суспільна значущість цієї інформації.

Тарас Боросовський звернувся до ГО “Платформа прав людини” по юридичну допомогу. Рада ППЛ підтримала це звернення у частині складання судового позову.

Liked the article?
Help us be even more cool!