ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Житомирі вчителька ліцею, що розповідала про інсценування вбивств у Бучі, отримала підозру

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Правоохоронці повідомили про підозру мешканці Житомира, яка є вчителькою одного з ліцеїв, за фактом виправдовування та заперечення збройної агресії РФ проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України). 

Про це повідомляють Офіс генерального прокурора та Управління СБУ в Житомирській області.

За даними слідства, вчителька поширювала пропагандистські наративи держави-агресора, привселюдно звинувачувала українських військових у тому, що саме вони бомблять свою ж інфраструктуру. За її словами, зазначають правоохоронці, український літак поблизу Озерного (Житомирський район) теж збили свої ж.

“У червні 2023 року в приміщенні освітнього закладу вона виправдовувала військових РФ, які чинили масові вбивства і катування в Бучі й Ірпені. Називала те, що відбувалося, “спланованою постановкою”, – йдеться в повідомленні. 

Також підозрювана заявила, що 2014 року російські військові прийшли до українського Донецька, бо нібито “місцеві мешканці самі бажали й просили цього”.

“Аналогічні паралелі проводила вона і щодо повномасштабного збройного вторгнення рф в Україну в лютому минулого року, повторюючи своїм опонентам, що “це не Росія до нас прийшла”, – зазначила СБУ.

Як повідомляв ІМІ, правоохоронці повідомили про підозру в колабораційній діяльності освітянці, яка на Луганщині організувала в школі навчальний процес за освітніми програмами Російської Федерації.

Liked the article?
Help us be even more cool!