ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Житомирі судитимуть викладачку ліцею, яка виправдовувала війну РФ

08.01.2024, 10:01
Оксана Трокоз

Служба безпеки України викрила в Житомирі викладачку одного з ліцеїв, яка публічно виправдовувала збройну агресію РФ проти України. Обвинувальний акт скеровано до суду, повідомило Управління СБУ в Житомирській області.

За даними слідства, серед своїх колег фігурантка відстоювала свою проросійську позицію. Зокрема, вона захоплювалася рівнем життя в РФ, її т.зв. “високодуховним міром” та чинним режимом Володимира Путіна.

Фото – СБУ

Крім того, зазначає спецслужба, викладачка активно пропагувала шаблони проросійського блогера Анатолія Шарія та наративи інших кремлівських пропагандистів.

“Фігурантка привселюдно засуджувала всі події, які відбувалися на Майдані у 2014 році, та негативно відгукувалася про учасників Революції гідності, вважаючи їх “людьми нижчого соціального статусу”. На аргументи своїх колег про необхідність захисту нашої держави, інакше вся Україна перетвориться на Бучу, підозрювана публічно заявила, що вся інформація про звірства загарбників на Київщині “не відповідає дійсності”, – зазначає СБУ.

Ініційована в межах досудового розслідування лінгвістична експертиза підтвердила факти злочинної діяльності фігурантки.

СБУ повідомила їй про підозру у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України, розпочатої 2014 року (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Досудове розслідування в кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Liked the article?
Help us be even more cool!