ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Збройних силах з’явиться посада фотокореспондента – Богдан Сеник

13.03.2023, 17:24
Фото – скриншот з трансляції Укрінформу
Фото – скриншот з трансляції Укрінформу

У службах зв’язків із громадськістю Збройних сил України та пресслужбах бойових частин незабаром з’явиться нова посада – фотокореспондент. 

Про це 13 березня повідомив начальник Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ полковник Богдан Сеник на пресконференції “Нові правила акредитації для медійників”.

За його словами, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтримав таке рішення і наразі це питання опрацьовується. 

Сеник пояснив, що ця посада не буде офіцерською.

“Це старший солдат, це не офіцерська посада, оскільки багато представників ЗМІ, операторів чи журналістів не мають офіцерського звання чи звання офіцера запасу. І ми можемо на цю посаду призначати досить оперативно тих людей, які мають навички, досвід і дійсно можуть допомогти пресслужбам виконувати ці завдання, оскільки навантаження велике. Крім цих завдань служби зв’язків із громадськістю, пресслужби бригад і власний контент роблять, і надають роз’яснення, виконують інші завдання, які визначені командуванням частини та їхніми функціональними завданнями”, – пояснив Сеник.

Як повідомляв ІМІ, 27 лютого внесено зміни до наказу №73 Головнокомандувача Збройних сил України щодо взаємодії зі ЗМІ під час воєнного стану. Згідно зі змінами, акредитація журналістів здійснюватиметься тільки на строк до шести місяців і для перебування медійників на фронті відтепер передбачено три зони: зелена, жовта та червона. 

Раніше представники медійної спільноти виступили з ініціативою створити робочу групу при Офісі президента для вдосконалення того, як регулюється їхня взаємодія з військовими, та надали свої пропозиції до Генштабу ЗСУ щодо покращення комунікації між журналістами й військовими.

Liked the article?
Help us be even more cool!