ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Запоріжжі СБУ викрила двох інтернет-агітаторів: закликали до підтримки окупантів

07.07.2023, 18:00
Фото – СБУ
Фото – СБУ

У Запоріжжі СБУ викрила двох інтернет-агітаторів: вони закликали до захоплення влади та підтримки окупантів.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Запорізькій області.

З початком російської агресії один з них активізував свою діяльність. В одному з месенджерів він відкрито виправдовував повномасштабне вторгнення в Україну військ РФ та категорично заперечував воєнні злочини агресора.

"У своїх репостах та публікаціях прихильник загарбницької політики схвалював проведення так званої "спецоперації" в Україні, підтримував російських "асвабадителей" і бойовиків квазідержавних утворень "днр / лнр", дискредитував органи влади і Збройні Сили України та закликав своїх земляків допомагати військам "визволителів", – зазначили в СБУ.

Його давня знайома зі схожими поглядами – продавчиня магазину – також підтримує агресивну політику Російської Федерації. Вона звинувачує українську владу в розв'язуванні та ескалації конфлікту між Україною та Російською Федерацією, зазначили в СБУ.

"У своїх репостах та дописах вона захоплювалася втратами ЗСУ та звинувачувала українське ППО у влучаннях по цивільній інфраструктурі міста. Лінгвістична експертиза засвідчила, що ці матеріали містять публічні заклики, направлені на порушення основ національної безпеки", – зазначили в українській спецслужбі.

І чоловіку, і жінці слідчі СБУ повідомили про підозру за статтею "виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України". 

Liked the article?
Help us be even more cool!