ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У заарештованого в Криму громадянського журналіста Сулейманова – гострий тонзиліт

21.09.2020, 16:16
Фото – Кримська солідарність
Фото – Кримська солідарність

У громадянського журналіста, активіста “Кримської солідарності” Руслана Сулейманова, заарештованого в Криму, діагностували гострий тонзиліт. Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на його адвокатку Лілю Гемеджи та “Кримську солідарність”.

За її словами, Сулейманова два дні поспіль вивозили з температурою на ознайомлення з матеріалами справи.

“Позавчора Руслана Сулейманова вивезли з температурою, дали пігулку. Учора знову вивозили, не звертаючи уваги на температуру і скарги на погане самопочуття. Сьогодні під час медичного огляду в будівлі УФСБ йому діагностували гострий тонзиліт. Після чого слідчі вирішили припинити заплановані слідчі дії та відвезти їх назад у СІЗО”, – розповіла “Кримській солідарності” Гемеджи.

Вона вважає, що в цьому разі “істотно порушується право арештантів на охорону здоров'я”.

“Можна стверджувати, що в такий спосіб на них чиниться тиск, їх змушують ознайомлюватися з матеріалами справи навіть у вихідні дні й зовсім не дають відпочивати, ігнорують їхній фізичний, емоційний стан. Імунітет і так у СІЗО падає, а з огляду на статистику захворюваності на коронавірусну інфекцію в Криму та епідеміологічну ситуацію потрібно бити на сполох”, – зазначила Гемеджи.

До цього з посиланням на адвоката повідомлялося про те, що фігурант третьої бахчисарайської справи “Хізб ут-Тахрір” Осман Сейтумеров хворий на пневмонію, його в екстреному порядку 20 вересня шпиталізували до медсанчастини слідчого ізолятора.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає. У СІЗО Сімферополя дані адвокатів не коментують.

Раніше громадянському журналісту з Криму, фігуранту другої сімферопольської справи “Хізб ут-Тахрір” Руслану Сулейманову висунули обвинувачення. Слідство ФСБ перекваліфікувало його з першої частини на другу за статтею 205.5 (“Участь у терористичній організації”). Раніше він проходив як “організатор діяльності організації, яка в Російській Федерації визнана терористичною”.

Руслан Сулейманов був затриманий у березні 2019 року, відтоді він перебуває в СІЗО.

Liked the article?
Help us be even more cool!