ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У заарештованого в Криму громадянського журналіста почалися проблеми із серцем – адвокат

14.07.2020, 10:05
Фото – crimean-solidarity.org
Фото – crimean-solidarity.org

У заарештованого в окупованому Росією Криму громадянського журналіста Руслана Сулейманова виявлено дифузні зміни в серці. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням громадське об’єднання "Кримська солідарність". 

13 липня адвокатка Ліля Гемеджі відвідала свого підзахисного в психіатричній лікарні, куди його доставили для проведення примусової експертизи. В умовах стаціонару психіатричної лікарні проведено низку медичних досліджень. Щоб дослідити серце, зробили енцефалограму.

"Зі слів мого підзахисного, у нього помітили дифузні зміни в серці й виявлено блокаду правого пучка Гіса", – уточнила Гемеджі.

Після отримання документів до медичного висновку сторона захисту має намір клопотати про проведення медичного огляду.

У червні цього року Руслан Сулейманов повідомляв адвокату про болі невралгічного характеру в ділянці голови та шиї. За його словами, проблеми з’явилися більш ніж пів року тому. Однак останнім часом посилилися через відсутність кваліфікованої медичної допомоги.

"З незрозумілих мені причин з’явилося мимовільне тремтіння в тілі у вигляді ознобу, до цього додалася ще легка задуха і прискорене серцебиття", – зазначив під час зустрічі Сулейманов.

Він розповів, що надіслав заяву на ім’я начальника медсанчастини, у якій описано всі симптоми, і попросив надати йому кваліфіковану медичну допомогу. Наступного дня його відвідав фельдшер, однак замість огляду і лікування Сулейманову три дні поспіль кололи знеболювальні.

"Також у мого підзахисного був інцидент з приводу поправок до конституції (сусідній Росії. – Ред.), з приводу участі в процесі голосування. Він написав заяви про те, що він не бажає брати участь у цьому голосуванні. Тричі його викликали "на килим", і після подання письмової заяви йому дали спокій", – резюмувала адвокат.

27 березня 2019 року російські силовики провели в Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів, зокрема активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність", серед них був і громадянський журналіст Руслан Сулейманов. Усього було затримано 24 активісти за звинуваченням в участі в забороненій у Росії й окупованому нею Криму організації "Хізб ут-Тахрір". Едем Яячиков зник, його місце перебування невідоме з 27 березня. Пізніше був затриманий ще один підозрюваний – Раїм Айвазов.

Liked the article?
Help us be even more cool!