ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Єгипті затримали і вислали з країни журналіста The New York Times

20.02.2019, 10:04
Фото - nytimes.com

У Єгипті без пояснення причин затримали і вислали з країни кореспондента видання The New York Times Девіда Кіркпатріка. Про це повідомляє Громадське з посиланням на The New York Times.

Він нещодавно видав книгу “В руки солдат”, яка критикує чинного президента Єгипту Абделя Фаттаха ель-Сісі.

48-річного Девіда Кіркпатріка затримали співробітники служби безпеки після прибуття в аеропорт Каїра увечері 18 лютого.

За кілька годин після того, як йому офіційно відмовили у в’їзді в країну, у нього конфіскували телефон і тримали без їжі та води протягом семи годин. А вранці 19 лютого його найближчим рейсом відправили назад в Лондон. Влада Єгипту не дала пояснення таким діям, повідомляє The New York Times.

“В останні роки Єгипет ув’язнив десятки журналістів, часто просто заради того, щоб вони не ставили неправильні запитання. У січні телеведучий був засуджений до одного року в’язниці за те, що брав інтерв’ю у гея. Єгипетський фотожурналіст Махмуд Абу Зейд, відомий як Шокан, вже відбув п’ятирічний термін у в’язниці, але його досі не випустили з камери”, - йдеться у повідомленні видання.

З 2011 по 2015 рік Кіркпатрік був керівником каїрського бюро The New York Times. Кіркпатрік писав про події арабської весни 2011 року і про заворушення навколо військового перевороту в 2013 році, які привели до влади нинішнього президента Абдула-Фаттах Ас-Сісі.

Liked the article?
Help us be even more cool!