ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Єгипті заблокували Facebook, BBC News і супутниковий арабський телеканал

23.09.2019, 14:04

Жителі Єгипту відчувають проблеми з доступом до Facebook, Facebook Messenger і декількох новинних видань, включно з BBC News. Про це повідомляють "Букви" з посиланням на громадську організацію NetBlocks.

Платформи для соціальних мереж і обміну повідомленнями стали недоступні на AS8452 (Telecom Egypt) і AS24835 (Raya) в неділю на тлі посилення політичної напруженості після публікації відеороликів, у яких ішлося про корупцію в державі.

Організація зазначає, що в Єгипті вперше відбулися демонстрації за останні роки після того, як політичні ролики стали популярними в соціальних мережах. 21 вересня в столиці Єгипту та інших містах країни пройшли демонстрації проти президента країни Абдула Фаттаха аль-Сісі, під час яких поліція застосувала до активістів сльозогінний газ. .

NetBlocks зазначає, що в Єгипті раніше не блокували соцмереж. Дані NetBlocks підтверджують повідомлення користувачів про труднощі доступу до сервісів у неділю.

На абонентів державних телекомунікаційних операторів Telecom Egypt і Raya, які також продаються під іншими брендами, наразі впливають обмеження соціальних мереж і новинних платформ.

Британська телерадіокомпанія BBC News і безкоштовний громадський супутниковий телеканал Alhurra News, який базується в США і транслює новини арабською мовою жителям Близького Сходу і Північної Африки, також тепер обмежені.

Liked the article?
Help us be even more cool!