ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Єгипті від коронавірусу помер провідний журналіст, якого затримали за "фейки" про COVID-19

14.07.2020, 14:48
Фото – Mohamed Monir / Facebook
Фото – Mohamed Monir / Facebook

У Єгипті за підозрою в поширенні фейкових новин заарештували відомого журналіста Мохамеда Моніра: за місяць у переповненій в’язниці він заразився коронавірусом і помер. Зокрема, у країні переслідують журналістів, які розповідають про спалахи інфекції в місцях обмеження волі. Про це повідомляє "Бабель" з посиланням на The Guardian.

Журналіста 15 червня затримали через виступ на катарському телеканалі al-Jazeera, забороненому чинною владою Єгипту.

Після воєнного перевороту у 2013 році телеканал заборонили, оскільки він надавав платформу для виступів ворогам нової влади, зокрема руху "Братів-мусульман", з якого походив скинутий президент Мохамед Мурсі.

Коли владі стало відомо про виступ 65-річного Моніра на al-Jazeera, його затримали за підозрою в поширенні фейків, участі в терористичній групі та зловживанні соцмережами.

Політв’язнів у Єгипті можуть утримувати під арештом до двох років: часто в шкідливих умовах та без доступу до медицини.

Літній Монір, у якого був діабет та інші хвороби, заразився у в’язниці коронавірусом. 2 липня його відпустили на лікування до шпиталю в Каїрі, оскільки тюремні медики йому не допомогли. Стан журналіста сильно погіршився і врешті він помер.

Наразі в Єгипті зафіксовано понад 82 тис. випадків зараження та більш ніж 3,8 тис. померлих від хвороби. Це найвищі коронавірусні показники серед усіх арабських країн.

Зокрема, у країні переслідують людей, які порушують питання спалаху коронавірусу у в’язницях. Нещодавно за це заарештували сестру відомого політв’язня Алаа Абд Ель-Фаттаха: офіційно її так само, як і Мохамеда Моніра, підозрюють у поширенні фейків.

Liked the article?
Help us be even more cool!