ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Єгипті п’ятьох блогерок засудили до двох років в’язниці

28.07.2020, 18:00
Фото - Reprodução
Фото - Reprodução

Суд у Єгипті засудив п’ятьох блогерок до двох років в’язниці й штрафу в 19 тисяч доларів. Про це повідомляє Громадське з посиланням на Reuters.

Їх визнали винними в “пропаганді аморальності” й “торгівлі людьми”: вони, серед іншого, заохочували інших жінок заробляти через соцмережі, збільшуючи кількість підписників, а також розповідали, як будувати стосунки з чоловіками.

Серед ув’язнених — блогерка, TikTok- та Instragram-акаунти якої мають 2 мільйони підписників. Її звинуватили в публікації “негідних фото й відео”. Одне з її відео, де вона розповідала про те, як заробляти на Instagram, визнали таким, що заохочує дівчат продавати секс-послуги онлайн.

20-річну студентку Каїрського університету засудили за те, що вона "підбурювала" жінок до знайомства з чоловіками й розповідала, як будувати з ними стосунки, під час платних стримів.

Ще трьох дівчат звинуватили у сприянні їхній блогерській діяльності.

Правозахисники, з якими поспілкувався Reuters, засудили вирок суду, назвавши його “порушенням права на свободу слова й вираження”. Керівниця Центру з прав людини Нехад Абу Ель-Комсан, втім, зазначила, що в цьому випадку йдеться про “використання неповнолітніх для заробляння грошей”.

“І тоді це називається торгівлею людьми й проституцією, які заборонені єгипетським законодавством”, - зазначила вона.

У 2018 році Єгипет ухвалив закон про кібербезпеку. Відповідно до нього, створення й ведення акаунту в соцмережах з метою скоєння злочину карається ув’язненням до двох років і штрафом до 19 тисяч доларів.

Liked the article?
Help us be even more cool!