ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Яворові депутат міськради намагався вигнати журналіста з засідання комісії

06.03.2015, 14:08

2 березня у Яворові (Львівська область) позаштатного кореспондента “Яворівського вісника” та громадського активіста Юрія Кенцала, який знімав засідання комісії з питань законності і депутатської етики та комунальної власності, намагався вигнати з засідання депутат міськради Ярослав Буфан. Про це повідомляє регіональний кореспондент ІМІ.

За словами Кенцала, під час розгляду комісією проекту положення про акредитацію працівників засобів масової інформації та незалежних журналістів при Яворівській міській раді, Ярослав Буфан перебував в нетверезому стані і намагався вигнати його з приміщення, де проводилось засідання. Голова комісії і секретар відмовились зафіксувати факт у протоколі. Коли Кенцало викликав міліцію, голова комісії Іліада Адамчук порадила депутату піти з міської ради.

Також Кенцало розповів, що міліція одразу не відреагувала на його дзвінок – він написав заяву про перешкоджання і лише потім приїхав співробітник міліції для з’ясування обставин. Активіст розповів, що відкрито кримінальне провадження за 126 та 171 статтям Кримінального кодексу. Крім того, Кенцало повідомив, що Буфан відмовився давати свідчення відповідно до статті 63 Конституції України.

Як повідомляв ІМІ, 20 січня Юрію Кенцалу погрожували вбивством через зйомки засідання бюджетної комісії Яворівської міської ради. Як він розповів кореспонденту ІМІ, по цій справі досі триває досудове розслідування, яке, за його словами, “спускають на гальмах”.

Liked the article?
Help us be even more cool!