ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Волновасі росіяни видають пропагандистську "газету" під українським брендом

28.07.2022, 18:42

У тимчасово захопленій російськими окупантами Волновасі Донецької області вийшли друком два номери пропагандистської "газети" "Наше слово". Про це заявила головна редакторка видання Лідія Тараш, повідомляє "Читомо".
Видання "Наше слово" виходить з 1932 року, проте після окупації росіяни вкрали бренд газети й використовують його для поширення пропаганди.

"У своєму виданні окупаційна влада привласнила не тільки назву газети "Наше слово", а й шрифти назви, стиль верстки першої сторінки газети і навіть синій колір назви, який ми використовували на сайті і сторінці газети у фейсбуці. Зазначаємо, що жоден член колективу нашого підприємства не має відношення до випуску цієї газети", – наголосила Лідія Тараш.

За словами редакторки, справжнє "Наше слово" припинило друк з початком повномасштабної російської агресії проти України. Станом на зараз усі працівники редакції виїхали з окупованої території, крім однієї колеги, яка загинула.

Лідія Тараш повідомила, що представники окупаційної адміністрації так званої "ДНР" давно намагалися "поновити" вихід газети. Зокрема, пропонували співпрацю і їй самій.

Приміщення редакції окупанти віддали під так званий "пенсійний фонд Волноваського району". Видаванням фальшивого "Нашого слова" опікується так зване донецьке "Державне унітарне підприємство Донецької народної республіки "Республіканський Медіа Холдинг" на чолі з Романом Карпенком. Окрім "Нашого слова", "холдинг" видає ще дві місцеві "газети" на окупованій території Донеччини – "Сельская новь" (Мангушський район) і "Заря Приазовья" (Нікольський район).

Нагадаємо, раніше росіяни вкрали бренди газети з Маріуполя, Мелітополя та Херсона для поширення пропаганди.

Liked the article?
Help us be even more cool!