ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У вищих навчальних закладах готуватимуть фахівців із кібербезпеки

09.06.2017, 15:24

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) погодило новий стандарт вищої освіти для спеціальності “Кібербезпека”. Передбачається, що його буде введено в дію з 2017-18 навчального року. Про це повідомляється на сайті Міністерства освіти та науки України.

У ньому виписано, чому мають навчатися та що в результаті вміти випускники за цією спеціальністю після закінчення бакалаврату.

Стандарт був розроблений підкомісією сектору вищої освіти Науково-методичної ради МОН та вже пройшов інші необхідні погодження.

В агенції висловили низку зауважень та пропозицій до змісту і тексту стандарту, але загалом зазначили, що його основні терміни та структура відповідають вимогам.

Після погодження агентством робота з затвердження стандарту вийшла на фінішну пряму – нині вже підготовлено відповідний проект наказу. Таким чином “Кібербезпека” стане першим затвердженим стандартом бакалаврського рівня.

“Нині, в умовах російської агресії, ми досить гостро відчуваємо потребу в фахівцях з кібербезпеки. Затвердження нового стандарту дозволить нам готувати спеціалістів високого рівня, готових застосовувати здобуті знання у реальних умовах та реагувати на виклики часу. Для цього також буде розроблено типову освітню програму”, – зазначив перший заступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець.

Він додав, що підготовка фахівців зі спеціальності “Кібербезпека” має відбуватися в тісній співпраці академічного середовища та компаній-роботодавців.

Liked the article?
Help us be even more cool!