ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В уряді Вірменії звинуватили російські медіа в гібридній війні

Мітинг, який шостий день поспіль проходить на площі Республіки в Єревані, 24 вересня 2023 року. Фото – Photolur
Мітинг, який шостий день поспіль проходить на площі Республіки в Єревані, 24 вересня 2023 року. Фото – Photolur

Керівник апарату прем'єр-міністра Вірменії Араїк Арутюнян звинуватив російські ЗМІ в гібридній війні проти Вірменії. Приводом став сюжет телеканалу НТВ із твердженням про десантників США в будівлі вірменського уряду, повідомляє DW.

“Схоже, у гібридній війні, розв'язаній у російських ЗМІ проти Вірменії, обіцяли, як у відомій казці, – той, хто більше бреше, отримає половину палацу / Кремля”, – написав він у Facebook 23 вересня.

Так він відповів на твердження російського пропагандиста Георга Хачатуряна, яке пролунало в ефірі телеканалу НТВ, про те, що демонстранти, які прорвалися 20 вересня в будівлю уряду Вірменії, нібито натрапили там на американських десантників, що приїхали на навчання. 

“Це абсолютна дезінформація. Жодні протестувальники не штурмували будівлю уряду того дня, і тим паче жодних американських десантників там не було”, – йдеться в пості Арутюняна.

Постскриптум Арутюняна містить запитання: “Як так вийшло, що найгіршими пропагандистами російських телеканалів є вірмени: Маргарита Симоньян, Тигран Кеосаян, Арам Габрелянов, Семен Багдасаров, Роман Бабаян, Сергій Кургінян, Андранік Мігранян та інші?” 

Нагадаємо, в Єревані спалахнули акції протесту після військової операції Азербайджану в Нагірному Карабасі 19–20 вересня, унаслідок якої Баку взяв під контроль усю територію невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки. Демонстранти вимагали відставки прем'єра країни Нікола Пашиняна. Акції також зафіксували біля посольства РФ у Вірменії.

Liked the article?
Help us be even more cool!