ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Вірменії затримали проросійського блогера та працівника Sputnik

Фото – news.am
Фото – news.am

У Вірменії за підозрою в незаконному обігу вогнепальної зброї затримали проросійського блогера Міка Бадаляна та працівника “Sputnik Вірменія” Ашота Геворкяна. Про це повідомив прессекретар слідчого комітету країни Гор Абраамян, інформує вірменська служба Радіо Свобода Радіо Азатутюн.

Їх затримали в Сюнікській області 6 і 7 вересня. Загалом у цій справі затримали сімох людей.

За словами Абраамяна, сформовано слідчу групу, яка проводить відповідні дії.

Посольство Росії у Вірменії заявило, що з'ясовуватиме обставини ситуації та стежить за її розвитком.

Державна російська медіагрупа “Россия сегодня”, до якої належить “Sputnik Вірменія”, також повідомила про те, що стежить за затриманням Геворкяна і “розраховує на дотримання всіх процесуальних норм”, повідомляє  українська служба Радіо Свобода

“Можливі провокації, націлені на підрив дружби між братніми народами Росії та Вірменії, мають бути негайно зупинені”, – йдеться в заяві холдингу.

Раніше прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян розкритикував російський миротворчий контингент у Нагірному Карабаху, заявивши, що той не виконує свого завдання, а також заявив, що залежність Вірменії у сфері безпеки тільки від однієї країни, а саме Росії, була “стратегічною помилкою”. За словами політика, Росія сама йде з Південного Кавказу. Він наголосив, що ніякі західні сили, про які говорять у Росії, не підштовхують Єреван до розриву з Москвою.

Згодом стало відомо, що у Вірменії з 11 до 20 вересня відбудуться спільні вірменсько-американські навчання Eagle Partner 2023. Міноборони країни уточнило, що навчання пройдуть у межах підготовки до участі в міжнародних миротворчих місіях.

Вірменія входить до військового блоку ОДКБ поряд з Росією та ще кількома країнами, які раніше входили до СРСР. Вона підтримує партнерські відносини з НАТО. Перші спільні навчання військових США та Вірменії відбулися ще 2013 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!