ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Вірменії заарештували автора фейкового поста у фейсбуці

08.01.2020, 13:46
Фото – newsarmenia.am
Фото – newsarmenia.am

У Вірменії заарештовано чоловіка, який поширив у фейсбуці під ім'ям Діана Арутюнян фейкову інформацію. Про це повідомляє вірменська служба Радіо Свобода з посиланням на Службу національної безпеки (СНБ).

Авторові фейкового допису у фейсбуці про вигадане привітання Прем'єр-міністра Вірменії Ніколи Пашиняна на адресу Президента США висунуто звинувачення за статтями про розпалювання національної, расової або релігійної ворожнечі публічно або з використанням засобів інформації і незаконне заволодіння комп'ютерною інформацією.

Із січня на сторінці користувача фейсбуку під ім'ям Діана Арутюнян була опублікована інформація про те, що нібито “Прем'єр-міністр Вірменії Нікола Пашинян привітав Президента США з успішними діями щодо військового високопосадовця Ірану”. 

Служба національної безпеки Вірменії кваліфікувала ці дії як поширення брехливої ​​інформації, що завдає шкоди державі, суспільству та особі.

В СНБ заявили, що ця неправдива інформація, яка набула поширення також в азербайджанських та іранських ЗМІ, завдала “значної шкоди інтересам національної безпеки Вірменії”.

На відео, опублікованому СНБ, чоловік, обличчя якого приховано, зізнався в скоєному, заявивши водночас, що не уявляв собі, що його допис матиме такі наслідки. “Я не думав, що цей хибний пост, який я опублікував, матиме таке велике поширення і може завдати шкоди інтересам Республіки Вірменія та її національній безпеці. Я дуже шкодую і перепрошую за поширення такої неправдивої новини”, – сказав він.

Він також розповів, що він створив сторінку з псевдонімом Діана Арутюнян і з 2018 року публікує на ній пости, які мають політичну спрямованість.

Liked the article?
Help us be even more cool!