ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Вінниці зірвали тренінг для журналістів щодо висвітлення ЛГБТ-тематики

01.02.2020, 16:42
Фото – misto.vn.ua
Фото – misto.vn.ua

У Вінниці 1 лютого троє осіб зірвали тренінг для журналістів, який відбувався в готелі “Поділля”. Про це повідомляється на сайті Нацполіції у Вінницькій області.

“Троє осіб зайшли до приміщення в готелі “Поділля”, де проводився тренінг для журналістів та вчинили протиправні дії відносно його організаторів, перешкодили проведенню вказаного заходу”, – повідомляє поліція.

За цим фактом слідчий управління ГУ НП у Вінницькій області розпочав досудове розслідування за ознаками ст. 171 ("Перешкоджання законній журналістській діяльності") та ч. 2 ст. 296 КК України ("Хуліганство").

Остаточну правову кваліфікацію діям зловмисників дадуть після вивчення наявних відеозаписів протиправних дій, допитів свідків події та проведення  низки інших слідчих дій, повідомили в поліції.

Як розповів Громадському журналіст ГО "Вінницька агенція журналістських розслідувань" Влад Боднар, був зірваний тренінг із толерантного висвітлення тематики ЛГБТ, який влаштувала організація.

За словами Влада Боднара, який мав виступати на другий день тренінгу, він відбирав учасників і до останнього дня не називав місця проведення заходу, тому що були підозри щодо провокацій від радикальних організацій.

“Саме з цієї причини ми направляли офіційного листа до поліції, щоб забезпечили правопорядок під час проведення тренінгу. Але поліції не було, і сталося те, що сталося. Одразу ми викликали працівників поліції, які нам сказали, що ніякої від вас заяви про забезпечення правопорядку не було. У понеділок нас запросили на зустріч із керівництвом поліції області”, – сказав журналіст.

Як повідомляє вінницьке видання “Місто”, відповідальність за зрив тренінгу вже взяла на себе громадська організація “Едельвейс”. Вони назвали тренінг “пропагандою ЛГБТ-цінностей”.

Liked the article?
Help us be even more cool!