ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Вінниці повідомили підозру голові ОСББ за вихваляння РФ та підтримку Путіна

У Вінниці викрили інтернет-агітаторку, яка поширювала в соцмережі антиукраїнські матеріали та вихваляла окупантів. Нею виявилась очільниця одного з вінницьких ОСББ, уродженка РФ, колишня працівниця міської ради. 

Про це повідомляє Управління СБУ у Вінницькій області.

За даними слідства, жінка на власній сторінці в однокласниках підтримувала прокремлівські погляди та відкрито закликала до агресивної війни проти України.

“Вона агітувала “підтримати Путіна і російські окупаційні війська”, які начебто “несуть мир”. Також жінка поширювала шаблонні пропагандистські наративи, в яких виправдовується захоплення частини території України”, – повідомили в СБУ.

Підозрювана голова ОСББ з Вінниці. Фото – Управління СБУ у Вінницькій області

“У цих публікаціях містився заклик до продовження ведення агресивної війни проти України, окупації частини її території, ліквідації військовим шляхом встановленого в нашій державі політичного устрою та влади. Також місцева жителька поширювала матеріали, в яких виправдовувалася збройна агресія РФ проти України та контент з ознаками зневажливого, принизливого ставлення до української нації, розпалювання національної ворожнечі й підтримки дій країни-агресора”, – зазначила Нацполіція.

Правоохоронці повідомили агітаторці про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 109 (розповсюдження матеріалів із закликами до повалення конституційного ладу та до захоплення державної влади);
  • ч. 1 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до зміни державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України);
  • ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників, вчинені повторно).

Підозрюваній може загрожувати до 10 років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!