ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Вінниці під час висвітлення конфлікту побили журналіста

29.08.2017, 12:02
Богдан Новак. фото - Vlasno.info

У Вінниці невідомі чоловіки побили журналіста місцевого видання Vlasno.info Богдана Новака під час виконання професійних обов’язків. Інцидент стався 29 серпня у вінницькому мікрорайоні Сабарів, повідомляє Vlasno.info.

Як розповів Богдан Новак, його повалили на землю та били ногами по обличчю, не зважаючи на те, що він представився журналістом. Наразі він поїхав до лікарні на обстеження, оскільки, каже, у нього паморочиться у голові.

“Однак затримати тих, хто бив, наразі не вдалося. Ці люди були в капюшонах, які закривали верхню частину обличчя, та пов'язках, які закривали нижню частину. Після того, як вони відтіснили протестувальників з поля та побили людей, зникли”, - повідомляє видання.

Богдан Новак висвітлював події у селі Сабарів, що під Вінницею. Там міська влада хоче побудувати нове кладовище, а місцеві жителі та вінницькі активісти – проти такого рішення. Поле, де планується кладовище, “охороняється” сабарівчанами, туди не допускають техніку. Натомість, як запевняють активісти, міська влада громадським транспортом звозить до поля бюджетників, аби влаштувати протистояння.

Саме ці події намагався висвітлити Богдан Новак. Для цього він поїхав до Сабарова. Однак, як зазначає Vlasno.info, уже за кілька хвилин він зателефонував до редакції та повідомив, що йому розбили обличчя та бризнули в очі газом.

“Все пече, я нічого не бачу, а з губи іде кров”, – розповів журналіст по телефону колегам.

На своїй сторінці у Фейсбук Богдан Новак повідомив, що він уже знаходиться в лікарні. “Вже в лікарні. До мене слідчу групу направляють”, – написав він.

Крім того, пише видання, головна редакторка газети “Правди сила” Ірина Басенко намагалась запитати у чоловіка, який був на полі в костюмі з краваткою, чому він не на роботі. Однак той почав виривати в неї з рук телефон, на який вона вела відеозйомку. Коли ж їй на допомогу прийшли колеги-журналістки, він обох їх штовхнув та хотів піти з місця події. Однак журналісти разом з мешканцями Сабарова не дали йому цього зробити, покликали поліцейських, щоб ті відібрали у нього пояснення. Люди провели чоловіка вигуками “Ганьба!”. Наразі Ірина Басенко пише заяву до поліції щодо перешкоджання діяльності журналіста.

Згодом Богдан Новак повідомив на своєму Фейсбук, що у лікарі діагностували у нього перелом носу.

“Сьогодні просто мій день. Стільки разів в голову прилетіло (всі нанесені удари) й анічогісінько лікарі не побачили. Лише забій щелепи, перелом носу і синці. Тому не хвилюйтеся, зі мною все гаразд, я за деякий час знов буду на ногах”, - написав він.

сутички в Сабарові фотосутички в Сабарові фотосутички в Сабарові фотосутички в Сабарові фото
Liked the article?
Help us be even more cool!