ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У вінницькому садочку напали на журналістів “1+1”

21.12.2018, 12:24
Фото – Vежа

Журналісти проекту “Інспектор. Міста” зазнали нападу з боку представників дитячого садочку “Амадея” під час зйомки чергового сюжету про Вінницю, повідомляє Vежа.

Про це йдеться в тій частині проекту, де журналісти намагалися проінспектувати міську сферу освіти. Так, журналіст Володимир Остапчук намагався потрапити на територію приватного дитячого садочку “Амадея” на вул. Северина Наливайка.

Побачивши камери, адміністрація дитячого закладу спершу зачинила всі двері до приміщення, а потім у садочок прибули два кремезні чоловіки, які з погрозами намагалися силоміць виштовхати журналістів з території, яку вони назвали приватною.

Водночас журналісти зазначали, що мають право здійснювати зйомку на території освітнього закладу згідно з чинним законодавством.

Чоловіки, на яких батьки дітей, що ходять до садочку, зі слів журналістів, вказували як на представників адміністрації, викликали приватну охорону. Проте охоронці, вочевидь розуміючи, що застосувавши силу до медійників можуть скоїти кримінальний злочин, не вчинили жодних дій.

Тож після чергової штовханини Володимир Остапчук викликав екіпаж поліції на місце пригоди, аби правоохоронці забезпечили законність і представники ЗМІ змогли далі виконувати свої професійні обов’язки.

Поліцейські їхали на місце події, як повідомляє “Інспектор. Міста”, понад 20 хвилин і попри вимоги журналістів так і не забезпечили умов, аби працівники ЗМІ змогли виконати свою роботу.

Як повідомляє представник ІМІ у Вінницькій області, інцидент стався ще 28 серпня, проте в ефрі програма вийшла 18 грудня.

У коментарі представнику ІМІ керівниця відділу комунікації Нацполіції у Вінницькій області Анна Олійник повідомила, що за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.345-1 КК України (погроза або насильство щодо журналіста).

“Журналіст звернувся до Лівобережного відділення поліції 28.08.2018 із заявою щодо погроз йому фізичним насиллям від невідомого чоловіка під час виконання ним професійних обов’язків на території згаданого приватного дитячого садочка. Слідчим відділенням  було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345-1 КК України (погроза або насильство щодо журналіста). Наразі триває досудове розслідування”, - повідомила Анна Олійник.

Liked the article?
Help us be even more cool!