ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Вінниці на прес-конференцію в.о. міністра охорони здоров'я змогла потрапити лише частина журналістів

07.11.2016, 14:45

6 листопада у Вінниці частина журналістів не змогла потрапити на прес-конференцію з в.о. міністра охорони здоров'я України Уляною Супрун, оскільки прес-служба чиновниці повідомила про необхідність акредитації на захід, повідомляє сайт Vlasno.info.

Інцидент стався у Вінницькому національному медуніверситеті ім. М.І. Пирогова. Як пише видання, після зустрічі в.о. міністра із вінницькими медиками і громадськістю місцевих журналістів запросили на прес-конференцію з Уляною Супрун. Однак після десятихвилинного очікування до журналістів прийшла представниця прес-служби в.о. міністра і повідомила, що свої запитання Уляні зможуть поставити лише ті журналісти, які попередньо акредитувались.

У свою чергу, журналісти відповіли, що про необхідність акредитації в анонсі не було нічого зазначено, а телефони, вказані на сайті заходу, не відповідали.

“На що представниця прес-служби повідомила, що питання зможуть задати лише ті ЗМІ, які здійснюють відео-, онлайн- фіксацію. Мотивувала свої слова тим, що в.о. міністра можуть щось не те запитати або “не так” інтерпретувати її слова”, - пише видання.

Представники різних медіа намагались уточнити, чи правильно вони зрозуміли, що вони не зможуть поспілкуватися із Уляною Супрун. Зокрема, журналістка однієї з місцевих медичних газет запитувала, що якщо вона працює у друкованому виданні, то вона не зможе поспілкуватись із міністром.

Як пише видання, кореспондентку спочатку запевнили, що така нагода буде. Однак вже за кілька секунд працівниця прес-служби висунула до присутніх іншу вимогу - журналістські посвідчення.

Представники різних видань почали діставати свої посвідчення. Після нетривалої словесної перепалки представниця прес-служби таки залишила аудиторію.

У результаті, пише видання, Уляна Супрун спілкувалась із “обраними” представниками вінницьких медіа за зачиненими дверима. Решта журналістів, висловивши своє обурення, покинули медуніверситет.

Медіа-юрист ІМІ Роман Головенко, що термін акредитація вжито некоректно з боку прес-служби міністерства.

“Вживання терміну “акредитації” щодо фактично реєстрації журналістів, які прийдуть на захід до міністра, є юридично некоректним, оскільки ст. 26 ЗУ “Про інформацію” передбачає акредитацію лише як тривалу співпрацю суб’єкта владних повноважень зі ЗМІ/журналістом, а не як реєстрацію на прес-конференцію.

Якщо це був відкритий захід для інших громадян, то він мав би бути відкритим і для журналістів. Якщо ні - то про це їх треба було попередити, але це вже нагадує якусь робочу нараду, про яку не було сенсу робити оголошення на загал”, - зауважив юрист.

Liked the article?
Help us be even more cool!