ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Вільнюсі відкривається бюро Радіо Свобода

10.01.2023, 14:03
Фото – Андрій Дубчак / Радіо Свобода
Фото – Андрій Дубчак / Радіо Свобода

У литовській столиці відкривається Вільнюське бюро Радіо Вільна Європа та Радіо Свобода (RFE/RL).

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на литовський національний мовник LRT.

Президент і головний виконавчий директор RFE / RL Джеймі Флай заявив, що бюро радіостанції у Вільнюсі є "важливою частиною стратегії боротьби з російською дезінформацією, цензурою та залякуванням з боку уряду олександра лукашенка". "Нове бюро є доказом незмінної прихильності Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода доносити до населення Білорусі точні та правдиві новини. Я надзвичайно вдячний нашим журналістам, які багато чим пожертвували, виконуючи цю місію, і знайшли притулок у Литві", – сказав Флай.

У вільнюському бюро працюють журналісти з Білорусі, які були змушені тікати з країни після невизнаних Заходом президентських виборів 2020 року, а також команда телеканалу "Настоящее время" (Current Time).

У грудні 2021 року Радіо Свобода було оголошене в Білорусі "екстремістською організацією", а поширення та споживання його новин стало кримінальним злочином. Два журналісти білоруської служби – Ігор Лосик та Андрій Кузнечик – залишаються в незаконному ув'язненні.

Радіо Свобода оголосило про відкриття нового бюро в Литві в березні минулого року після примусового закриття його діяльності в росії та посилення переслідувань незалежних ЗМІ в Білорусі.

Цього тижня бюро RFE / RL також відкриється й у Ризі. У латвійській столиці воно працюватиме як російськомовний медіацентр, який боротиметься з російською пропагандою.

Liked the article?
Help us be even more cool!