ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У вікіпедії відбудеться конкурс статей "Європейська весна"

31.03.2021, 13:01
Фото – “Вікімедія Україна”
Фото – “Вікімедія Україна”

З 1 по 30 квітня у вікіпедії відбудеться конкурс статей “Європейська весна” – українська частина міжнародного конкурсу CEE Spring, що має на меті створення й покращення статей про Центральну і Східну Європу.

Про це повідомила пресслужба громадської організації “Вікімедія Україна”.

Зазначається, що це один з найбільших конкурсів статей, у яких можуть брати участь дописувачі української вікіпедії. 

У 2021 році конкурс відбудеться в більш ніж 30 мовних розділах вікіпедії. Створювати та покращувати статті можна про 38 спільнот: йдеться не лише про суверенні держави (Болгарія, Албанія, Польща, Чехія та інші), а й спільноти чи регіони (наприклад, мовна спільнота есперанто). Конкурс є щорічним, у 2021 році він відбувається всьоме.

Для участі в конкурсі потрібно протягом квітня створити нові чи доповнити вже наявні статті в українській вікіпедії про країни та спільноти Центральної і Східної Європи (окрім України). Статті можуть бути присвячені культурі, політиці, науці, видатним представникам, історичним подіям та іншим значущим темам, що відповідають умовам конкурсу і правилам вікіпедії. 

З детальними умовами участі й переліком пропонованих до створення й покращення статей можна ознайомитися на сторінці конкурсу у вікіпедії: spring.wikimedia.org.ua. Конкурс пройде і в сестринських вікіпроєктах – Вікіцитатах та Вікімандрах.

В Україні “Європейську весну” проводить громадська організація “Вікімедіа Україна”. У 2021 році також буде організована спеціальна номінація, присвячена Польщі, за підтримки Польського Інституту в Києві. Інша спеціальна номінація буде присвячена Чехії і підтримана Чеським центром у Києві.

Також за підтримки партнерів відбудуться вебінари з редагування вікіпедії для всіх охочих. Тренінги проведуть досвідчені вікіпедисти. Деталі реєстрації будуть опубліковані найближчим часом, стежте за новинами конкурсу.

Усі учасники й учасниці конкурсу зможуть позмагатися за цінні призи. Зокрема, сертифікати інтернет-магазинів отримають 10 учасників із найякіснішими статтями, троє учасників з найбільшим обсягом внеску та автори “добрих” чи “вибраних”  статей. Також передбачено подарунки в межах спеціальних номінацій та заохочувальні призи за найбільшу кількість балів у кожній з регіональних і тематичних категорій.

Liked the article?
Help us be even more cool!