ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Венесуелі затримали журналістку, яка за кілька днів повідомила про звільнення з проурядової газети

Кармела Лонґо. Фото – lapatilla.com

У венесуельській столиці Каракасі поліція затримала журналістку Кармелу Лонґо після обшуку в її будинку, повідомляє Reuters із посиланням на Національну спілку працівників преси Венесуели та місцеву правозахисну організацію Espacio Publico.

Обидві організації на своїх акаунтах у соцмережі X повідомили, що агенти з ордером на обшук прийшли до квартири журналістки та взяли її під варту.

За кілька днів до цього Лонґо оголосила у своєму Instagram-акаунті, що залишає роботу в проурядовій газеті Ultimas Noticias після 20 років.

"Національні поліцейські затримали журналістку Кармелу Лонґо та її сина... а також вилучили деяке комп’ютерне обладнання", – йдеться в повідомленні спілки працівників преси в X, яке містить відео, де репортерка сідає в поліцейський фургон разом з агентами, одягненими в чорне, після чого фургон та інший автомобіль від’їжджають.

За даними спілки, щонайменше вісьмох журналістів затримали у Венесуелі після президентських виборів, що відбулися 28 липня.

Міністерство інформації та генеральна прокуратура поки не відповіли на запити агенції щодо коментарів.

За даними правозахисної організації Foro Penal, станом на 23 серпня 2024 року у Венесуелі налічується 1674 політичних в’язні, що є найбільшим показником у цьому столітті. Ця кількість не охоплює тих, кого звільнили, або людей, які перебували під вартою менш ніж 48 годин.

Liked the article?
Help us be even more cool!