ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Венесуелі заарештували німецького журналіста

13.12.2018, 10:45
Фото з DW

У Венесуелі заарештували німецького журналіста Біллі Сікса, звинувативши у шпигунстві, заколоті і незаконному вторгненні в зону об'єкта, що охороняється. Йому загрожує до 28 років в'язниці,  повідомляє DW.

Як уточнили в МЗС Німеччини, посольство країни в Каракасі надає репортерові консульську підтримку.

Сікс співпрацював із правоконсервативним берлінським тижневиком Junge Freiheit, а також з виданням Deutschland-Magazin.

За даними неурядової організації “Репортери без кордонів”, журналіст перебуває під вартою у військовій в'язниці із середини листопада. За деякими даними, він не може скористатися послугами приватного адвоката, а змушений вдаватися до допомоги виділеного йому державного захисника.

У венесуельській неурядовій організації Espacio Publico уточнили, що Біллі Сікс працював над матеріалами про незаконний обіг наркотиків, контрабанду палива і стратегічних товарів, торгівлю людьми, а також про масову еміграцію жителів Венесуели з країни.

“Ми цінуємо його журналістську роботу, а також безстрашну манеру, в якій Біллі Сікс готує репортажі з кризових регіонів по всьому світу”, – сказав DW головний редактор Junge Freiheit Дітер Штайн.

Репортера заарештували, імовірно, після того, як він в'їхав до Венесуели з території Колумбії. “Репортери без кордонів” закликали до звільнення журналіста.

Раніше Біллі Сікс уже працював у гарячих точках – Лівії та Сирії – на замовлення Junge Freiheit. Починаючи з грудня 2012 року, він провів кілька тижнів під вартою в Сирії за звинуваченням у незаконному перетині кордону і тероризмі. Тоді за підтримки дипломатів, зокрема з Росії, журналіст був звільнений з-під варти.

Як повідомляє Укрінформ, Біллі Сікс відомий своєю проросійською позицією щодо подій на Донбасі і в Криму. Також він поширював інформацію, що Росія нібито не причетна до катастрофи Boeing MH17 у 2014 році.

Видання нагадує, що відомий проросійський пропагандист Філліпс і німецький журналіст Біллі Сікс у 2016 році вривалися в приміщення берлінської редакції Correctiv із звинуваченнями "Брехлива преса" і "Навіщо ви брешете?" щодо розслідування про причетність РФ до катастрофи Boeing MH17.

Liked the article?
Help us be even more cool!