ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Великій Британії контент Facebook перевірятимуть на достовірність

14.01.2019, 15:44
Фото - Getty Images

Компанія Facebook співпрацюватиме у Великій Британії з незалежною організацією Full Fact, яка перевірятиме контент на достовірність. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням The Guardian.

Дописи, посилання чи відео, які будуть визнані фальшивими, позначатимуть спеціальним маркуванням. Це допоможе застерегти користувачів, проте не заборонить їм поширювати чи прочитати контент.

Водночас алгоритми соціальної мережі показуватимуть таку інформацію значно меншій аудиторії.

“Люди не хочуть бачити фальшиву інформацію, як і ми. Ми раді працювати з такою поважною організацією, як Full Fact, щоб привести до ладу цю проблему. Комбінуючи технології з експертизою фактчекінгу від наших партнерів, ми постійно працюємо задля зменшення неправдивої інформації на нашій платформі”, – зазначила менеджерка з медіаграмотності у компанії Сара Браун.

Директор Full Fact Уіл Мой зазначає, що фактчекінг може тривати дуже довго, проте важливо, щоб хтось робив його, адже дезінформація може завдавати реальної шкоди людям.

“Немає ніякої магічної “таблетки”, яка б змогла повністю вирішити проблему. Нова можливість дозволяє нам попередити користувачів Facebook і підштовхнути їх до перевірки інформації. Сподіваємося, це допоможе зменшити поширення такої інформації без необхідності заборон на її розповсюдження”, – вважає Мой.

Раніше аналогічну програму Facebook розгорнув у США. З одного боку, вона отримала позитивні оцінки, оскільки це спроба приборкати дезінформацію в соціальній мережі. З іншого – компанію критикують через небажання безпосередньо платити за фактчекінг. Наразі про неправдиву інформацію сигналізують користувачі платформи, після чого її перевіряють сторонні компанії. У США над фактчекінгом для Facebook, наприклад, працює інформаційне агентство Associated Press та спеціалізована організація Snopes.

Liked the article?
Help us be even more cool!