ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Великій Британії подали до суду на TikTok через використання даних дітей

21.04.2021, 11:30
Фото – eniyilerde.com
Фото – eniyilerde.com

У Великій Британії колишня комісарка в справах дітей Енн Лонгфілд подала до суду на застосунок для обміну відео TikTok. Вона звинуватила додаток у тому, що він незаконно збирає персональну інформацію про дітей, повідомляє Суспільне з посиланням на The Guardian.

Лонгфілд подала позов від імені мільйона дітей Великої Британії та ЄС, які користувалися TikTok з березня 2018 року.

Вона вважає, що застосунок порушує закон про захист даних щодо дітей, а саме використовує особисту інформацію дітей без достатнього попередження, прозорості або необхідної згоди, передбаченої законом. Своїм позовом вона прагне зупинити оброблення інформації мільйонів дітей, змусити його видалити всі наявні дані та виплатити компенсацію, яка, на її думку, може становити мільярди фунтів стерлінгів.

На думку Лонгфілд, через дії TikTok могли постраждати понад 3,5 мільйона дітей у Великій Британії.

Представник TikTok сказав, що політика конфіденційності – “пріоритет для TikTok”, а свою позицію вони готові відстоювати в суді.

“У нас є надійна політика, процеси та технології, які допомагають захистити всіх користувачів і, зокрема, наших підлітків. Ми вважаємо, що претензії необґрунтовані”, – зазначили в компанії.

Реєстрація в TikTok можлива лише з 13 років, проте, як пише видання, додатком користується 42% дітей Великої Британії віком від 8 до 12 років.

Як повідомляв ІМІ, раніше відомство із захисту персональних даних Італії ухвалило рішення заблокувати всі акаунти соціальної мережі TikTok, вік власників яких неможливо точно визначити.

Liked the article?
Help us be even more cool!