ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Великої Британії немає підстав заборонити Філліпсу виїжджати за межі країни – посол

26.09.2016, 15:13

Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф відповіла на звернення щодо заборони діяльності журналіста Грема Філліпса в Україні. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на прес-службу посольства Великої Британії у Facebook.

“Багато людей закликали Велику Британію позбавити його паспорта. Пан Філіпс не здійснив правопорушення у Великій Британії, яке могло б стати підставою для британського уряду заборонити йому виїзд за межі країни. Якщо він порушив українське законодавство, то це повноваження української влади вирішити, які дії вона вважає за потрібне вчинити щодо пана Філіпса в Україні”, - відповіла Гоф.

Посол зазначила, що бачила відеозапис обміну полоненими минулого тижня та вражена поведінкою Філліпса. “Я бачила відеозапис обміну полоненими минулого тижня, та, як Iryna Gerashchenko і Уляна Супрун, вражена поведінкою Грема Філіпса щодо Володимира Жемчугова. На моє переконання, це не журналістика”, - повідомила Гоф.

Як повідомляв ІМІ, Посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко попросила Велику Британію зупинити в Україні проросійську пропагандистську діяльність Грема Філліпса.

17 вересня під час звільнення з полону бойовиків так званої “ЛНР” волонтера Володимира Жемчугова блогер-українофоб Грем Філліпс ставив українцю провокативні запитання, обзивав заручника та українських журналістів, які висвітлювали звільнення.

Громадянин Великої Британії Грем Філліпс знімає свої сюжети переважно на територіях ОРДЛО і викладає у власному відеоблозі на YouTube. Раніше він працював позаштатним кореспондентом російського телеканалу Russia Тoday.

25 липня 2014 року СБУ повідомила про затримання і видворення за межі України підданого Великобританії, журналіста Грема Філліпса, який співпрацює з російським телеканалом RT (Russia Today).

СБУ повідомила, що видворила журналіста за межі України, оскільки його діяльність суперечила інтересам національної безпеки України, її суверенітету, територіальній цілісності і конституційному ладу.

Виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк заявила, що відеоблогер Грем Філліпс не є журналістом і професійній спільноті слід припинити так його називати.

Liked the article?
Help us be even more cool!