ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Великобританії допитали журналіста RT Грема Філліпса, який працює на боці бойовиків

05.03.2015, 11:08

Підданий Великобританії, журналіст російського телеканалу Russia Today Грем Філліпс, який працює на боці бойовиків "ДНР"-"ЛНР", був затриманий в лондонському аеропорту “Хітроу” і піддався багатогодинному допиту з приводу своєї роботи в Донбасі.

“Британські прикордонники затримали мене в “Хітроу” - чотири години допиту з приводу моєї роботи в “Новоросії”, - написав Філліпс на своїй сторінці "ВКонтакте", повідомляє РІА Новини.

Журналіст також зазначив, що ніяких звинувачень за підсумками допиту йому пред'явлено не було.

Раніше МЗС Великобританії направив журналісту лист, в якому настійно порекомендував покинути Донбас, зазначивши, що зовнішньополітичне відомство застерігає від усіх подорожей до Криму, а також в Донецьку і Луганську область.

Як повідомляв ІМІ, 25 липня 2014 року Служба безпеки України в Донецьку повідомила про затримання і видворення за межі України підданого Великобританії, журналіста Грема Філліпса, який співпрацює з російським телеканалом RT (Russia Today).

На запит ІМІ щодо щодо примусового повернення з території України Філліпса СБУ повідомила, що видворила журналіста за межі України, оскільки його діяльність суперечила інтересам національної безпеки України, її суверенітету, територіальної цілісності і конституційного ладу.

Попри заборону в’їзду протягом трьох років, журналіст нелегально пробрався до Луганської області через КПП поблизу селища Ізварино.

У листопаді 2014 року Філліпс був поранений у районі селища Піски в Донецькій області.

Liked the article?
Help us be even more cool!