ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Ватикані на деякий час затримали журналістку "Страни.ua"

26.12.2017, 10:23
Фото - Ruptly/Страна.ua

У Ватикані 25 грудня на деякий час затримували журналістку інтернет-видання “Страна.ua” Анастасію Товт, яка знімала репортаж про акцію Femen на площі Сан П'єтро. Сьогодні, 26 грудня, вона повернулася вже до Києва.

Як повідомляється на сайті видання, вчора вона відправила відео в редакцію, після чого більш не виходила на зв'язок. Рідні також повідомили, що не могли з нею зв'язатися. Пізніше в мережі з'явилося фото, на якому видно, що її затримала поліція.

Також вийшов сюжет телеканалу Euronews про затримання правоохоронцями на площі Сан П'єтро напівоголену учасницю Femen. В кінці відео видно, що двоє правоохоронців також відводять журналістку видання.

Сьогодні, 26 грудня, Анастасія Товт повернулася до Києва. Як повідомляє видання, вона вийшла на зв'язок після 13 годин мовчання. Співробітники місцевої поліції доставили її в аеропорт Рима.

“Мене затримали о 10.30 ранку. Офіційну причину ніхто не назвав. Поліцейський обмовився, що затримали за те, що знімала на телефон Femen. Відібрали два телефони і комп'ютер. Сказали, що повернуть через адвоката. Привезли у відділок. Обшукали, роздягли догола. Шукали зброю і наркотики. Зняли всі можливі відбитки пальців. Дзвоню з аеропорту з телефону випадкової людини”, - розповіла Анастасія.

Редакція видання наголошує, що Анастасія Товт не є учасницею групи Femen і перебувала у Ватикані за редакційним завданням для написання репортажу.

Liked the article?
Help us be even more cool!