ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Ватикані виправдали двох журналістів у справі про крадіжку секретних документів

08.07.2016, 11:30

Трибунал Ватикану виправдав двох італійських журналістів - Джанлуїджі Нуцці і Еміліано Фіттіпальді - у справі про крадіжку секретних документів з канцелярії Папи Римського Франциска, повідомляє ТАСС з посиланням на агентство Ansa.

“Трибунал, в ім'я Папи Римського Франциска, постановив, що засуджувати інкриміновані Нуцці і Фіттіпальді злочини, скоєні поза територією папської держави особами, які не працюють на Святий престол, - поза його компетенцією. З урахуванням цих обставин обидва обвинувачених виправдані”, - зазначено у постанові трибуналу.

Водночас винними визнані іспанський прелат, колишній голова Комісії з моніторингу та стратегії економіко-адміністративної структури Святого престолу монсеньйор Анхель Лусіо Вальєхо Бальда, засуджений до 18 місяців в'язниці, і його колишня помічниця Франческа Іммаколата Шаукі, засуджена до 10 місяців. Жінці, яка нещодавно стала матір'ю, приведення у виконання запобіжного заходу призупинили.

Нагадаємо, журналісти опублікували книги, в яких звинуватили Ватикан в корупції і розтраті, після чого Ватикан звинуватив у справі про витік інформації і публікації секретних документів.

Зокрема, у своїх книгах “Хресний хід” і “Жадібність” журналісти наводять секретні документи про ватиканські фінанси, отримані від Бальда та Шаукі, що входили до комісії, заснованої Папою Римським Франциском для перевірки, в тому числі діяльності ватиканського банку “Інститут релігійних справ”.

Фото - AP Photo/Gregorio Borgia

Liked the article?
Help us be even more cool!