ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Туркменістані напали на кореспондентку Радіо Свобода

09.11.2016, 12:00

В Ашгабаті (Туркменістан) на кореспондентку Радіо Свобода 67-річну Солтан Ачилову напали невідомі, які забрали її камеру після того, як поліція допитала її щодо зйомок у супермаркеті 25 жовтня. Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch засудила і допит, і напад на журналістку. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на міжнародну правозахисну організацію Human Rights Watch.

Правозахисники назвали те, що сталося з Ачиловою, “ще однією спланованою спробою змусити критиків замовкнути”.

“Журналісти повинні мати змогу працювати, не зазнаючи нападів чи затримань із боку поліції за виконання своєї роботи”, – заявила 7 листопада заступник директора HRW з питань Європи і Центральної Азії Рейчел Денбер.

У грудні 2014 року декілька людей напали на Ачилову у той час, як вона робила репортаж із ринку. Нападники привели її до поліцейського відділення, де її камеру конфіскували, а знімки видалили.

У 2015 році суд у Туркменістані засудив Сапармамеда Непескулієва, який співпрацював з Радіо Свобода, до трьох років ув’язнення за сфабрикованими, як кажуть правозахисники, звинуваченнями у зберіганні наркотиків. Того ж року влада Туркменістану змусила трьох інших кореспондентів припинити співпрацю з Радіо Свобода.

Liked the article?
Help us be even more cool!