ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Туреччині звільнили телеведучу за появу в ефірі зі склянкою Starbucks

28.12.2023, 11:06
Фото – yenibakis.com.tr
Фото – yenibakis.com.tr

Лауреатку премій, ведучу новин Мельтем Ґюнай на турецькому TGRT Haber було негайно звільнено після того, як та з’явилася в кадрі зі склянкою кави від Starbucks. Про це заявив мовник 24 грудня, повідомляє Fox News.

TGRT Haber повідомляє, що контракт із Мельтем Ґюнай і режисером її програми було розірвано після того, як вона вийшла в різдвяний прямий ефір зі Starbucks на столі.

Мовник стверджує, що Ґюнай порушила їхні суворі обмеження на рекламу. Також канал зазначив, що ведуча обурила глядачів у переважно мусульманській Туреччині, адже позиція Starbucks щодо війни між ХАМАС та Ізраїлем є для них “чутливою темою”.

“Ведучим суворо заборонено виступати в ефірах TGRT News у будь-який спосіб, що може слугувати прихованою рекламою якоїсь компанії”, – йдеться в заяві мовника.

“Наша інституція розуміє чутливість турецького народу до теми Гази й захищатиме їх до кінця. Схвалення будь-якої діяльності чи публікації, яка цьому суперечить, абсолютно неможливе. Ми не схвалюємо дій ведучої й режисера, чиї контракти було розірвано, і рішуче їх засуджуємо. Через це їхні контракти було розірвано”, – додають у TGRT Haber.

Мовник повторно наголосив на своїй підтримці Гази й турецького народу.

У Starbucks не відповіли на прохання прокоментувати ситуацію.

Компанія Starbucks і її заклади зіткнулися з бойкотами й вандалізмом через сприйняття її позиції як проізраїльської, вмотивоване конфліктом компанії з профспілкою Workers United.

У жовтні Starbucks позвалася до профспілки, після того як та оприлюднила вже видалений допис, де висловлювала “підтримку насильства, вчиненого ХАМАС”.

Невдовзі після вторгнення ХАМАС у Південний Ізраїль 7 жовтня акаунт Starbucks Workers United написав у соцмережі Х: “Солідарність із Палестиною!”  

Щоб відсторонитися від цієї групи, компанія позвалася проти Workers United за використання її назви, логотипа й інтелектуальної власності.

Мережа кав’ярень не висловлювала прямої підтримки Ізраїлю чи палестинцям, але 18 жовтня опублікувала заяву, де засудила “насильство в регіоні”.

Минулого тижня гендиректор Starbucks Лаксман Нарасімхан сповістив робітників компанії, що протести підживлює “хибна репрезентація компанії в соцмережах”.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

 
Liked the article?
Help us be even more cool!