ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Туреччині журналістку затримали через прислів'я, що нібито образило президента

24.01.2022, 12:33
Фото – AFP
Фото – AFP

У Стамбулі (Туреччина) затримали та відправили під варту відому журналістку Седеф Кабаш після того, як вона процитувала прислів'я, що нібито образило президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана. 

Про це повідомляє Громадське з посиланням на CNN.

Журналістку затримали після інтерв'ю в прямому ефірі на опозиційному телеканалі Tele1. Вона, не називаючи імені Ердогана, заявила, що “коронована голова не стає мудрішою”.

Після цього Кабаш процитувала прислів'я: “Коли худоба входить до палацу, вона не стає королем, а палац стає хлівом”.

Правоохоронці побачили в цьому коментарі образу президента, що в Туреччині карається позбавленням волі до чотирьох років.

52-річну журналістку затримали в готелі, де вона ночувала. Вранці 22 січня її доставили спочатку до відділку поліції, а потім до прокуратури.

Адвокат Кабаш Угур Пойраз назвав затримання журналістки незаконним і заявив, що “боротиметься до кінця”.

Натомість міністр юстиції Туреччини Абдулхаміт Гюль, не називаючи імені журналістки, написав у Twitter: “Я проклинаю потворні слова, спрямовані на нашого президента, який був обраний голосами нашої нації. Ці нескінченні та незаконні висловлювання, що виникають через заздрість і ненависть, знайдуть відповідну відповідь”.

За даними організації “Репортери без кордонів”, щонайменше 200 журналістів були притягнуті до відповідальності та 70 журналістів були засуджені за аналогічними звинуваченнями з моменту обрання Ердогана президентом у серпні 2014 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!