ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Туреччині відпустили раніше затриманих співробітників російського Sputnik

02.03.2020, 12:01
Фото – Sputnik
Фото – Sputnik

В Анкарі (Туреччина) після допиту відпустили затриманих раніше трьох співробітників турецької служби російського пропагандистського агентства Sputnik. 

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на DW.

Трьох співробітників, турецьких громадян, допитали у зв'язку з їхнім матеріалом під назвою “Вкрадена держава: 80 років тому Франція віддала Туреччині куточок Сирії – чому?”. Йшлося про те, що Туреччина нібито “вкрала” в Сирії провінцію Хатай. 

Головна прокуратура Анкари розпочала розслідування стосовно цієї статті.

Пізно ввечері 29 лютого, перед затриманням, під їхніми квартирами відбулися протести груп з 15–20 осіб. Люди скандували: “Мученики не вмирають, батьківщина єдина”, а також звинувачували працівників Sputnik у зраді батьківщині.

Sputnik повідомив, що його працівники звернулися до поліції, однак стало відомо, що їх залишили під вартою.

1 березня Sputnik Turkiye заявив також про затримання ще й свого головного редактора Махіра Бозтепе. Турецька поліція провела обшуки в місцевому бюро новинного агентства. Бозтепе затримали в межах розслідування, розпочатого головною прокуратурою Анкари відповідно до статей 301 та 302 Кримінального кодексу Туреччини.

Як повідомляє Радіо Свобода, відносини між Туреччиною і Росією загострилися після того, як нещодавно внаслідок авіаудару з боку підтримуваних Росією урядових сил у сирійській провінції Ідліб загинуло 33 турецьких військовослужбовці.

Liked the article?
Help us be even more cool!