ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Туреччині відкрили справу за заклики в соцмережах допомогти боротися з пожежами

05.08.2021, 15:43
Фото - hurriyetdailynews.com
Фото - hurriyetdailynews.com

Головна прокуратура Анкари почала розслідування у зв’язку з кампанією в соцмережах, в якій люди з хештегом “Допоможіть Туреччині” просили світ про допомогу у боротьбі з масштабними лісовими пожежами.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Hurriyet Daily News.

5 серпня в прокуратурі заявили, що вбачають у таких постах спробу показати країну нездатною самостійно впоратися з проблемами і “спробу посіяти паніку і страх серед громадськості”.

“Було встановлено, що деякі особи намагаються спровокувати тривогу й паніку та принизити державу й уряд Туреччини, використовуючи справжні акаунти або ботів”, - заявила прокуратура. 

За даними прокуратури, деякі акаунти поширювали інформацію, що не відповідала дійсності і намагалися створити відчуття хаосу, та що ці самі акаунти раніше використовували “терористичні організації”, діючи такими самими методами. 

Прокуратура висуває звинувачення в “образі посадових осіб”, “образі президента”, “образі уряду й держави”, “нагнітання тривоги, страху й паніки у суспільстві” та “підбурювання до ворожнечі”.

Повідомляється, що слідчі встановлюватимуть особи людей, які координували дії ботів.

Нагадаємо, Туреччина вже восьмий день бореться з масштабними пожежами на середземноморському узбережжі. В ніч на 5 серпня вдалося врятувати від вогню вугільну електростанцію в провінції Мугла.

Від пожеж та екстремальної спеки потерпають також сусіди Туреччини на Балканському півострові - Греція, Албанія, Північна Македонія.

Liked the article?
Help us be even more cool!