ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Туреччині показали "Мавку" українською

У Туреччині відбувся перший офіційний показ "Мавки" українською мовою на широкому екрані.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Дуже приємно, що ми сьогодні на презентації україномовного анімаційного мультфільму "Мавка", дійсно шедевру українського мультиплікаційного мистецтва. Попри війну ми показуємо, наскільки сильно ми можемо дивувати світ не тільки на полі бою і не лише героїзмом, а й чудовим та високоякісним продуктом. Ми українці, і це звучить гордо", – сказав перед початком показу Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар.

Дипломат подякував за організацію заходу та підтримку Українській спілці в Анкарі та Асоціації солідарності з біженцями й іммігрантами (ASAM).

Показ відбувся в одному з найбільших кінозалів Анкари.

"Таке враження було, що ми повернулися й знаходимося в Україні, за якою дуже сумуємо. Ми дуже раді, що мультфільм українського виробництва вийшов на такий рівень. Усі в захопленні, діти були дуже раді, а дорослі, звичайно, в атмосфері українськості", – зазначила представниця діаспори в Анкарі Мар’яна Табак. 

Діти після показу відзначили яскраву анімацію, цікавий сюжет та озвучення героїв відомими в Україні митцями.

Як повідомила віцеголова Української спілки в Анкарі Ірина Амбаркютюкоглу, 17 грудня в Анкарі відбудеться великий різдвяний ярмарок та святковий концерт. 

Як повідомляв ІМІ, "Мавку" показали в Польщі, Сербії та Чорногорії. Український анімаційний фільм "Мавка. Лісова пісня" став найкасовішим українським фільмом за часів незалежності.

Liked the article?
Help us be even more cool!