ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Туреччині після вибуху тимчасово зупинили роботу Instagram, Facebook, Twitter, YouTube

14.11.2022, 13:13
Фото – mobilemarketing.com.ua
Фото – mobilemarketing.com.ua

Після вибуху 13 листопада на проспекті Істікляль у Стамбулі турецька влада почала обмежувати доступ до соціальних медіаплатформ, зокрема Instagram, Facebook, Twitter, YouTube і Telegram, через заборону мовлення з боку Вищої ради радіо та телебачення Туреччини (RTÜK), яка перешкоджала поширенню інформації, пов’язаної з нападом, пише Український телекомунікаційний портал.

Турецькі інтернет-провайдери (ISP) почали обмежувати доступ до платформ соціальних мереж Instagram, Facebook, Twitter, YouTube і Telegram: джерела в Туреччині повідомили BleepingComputer, що вони не змогли отримати доступ до програм соціальних мереж, що обмежує потік оновлень та інформації про інцидент. Однак користувачі WhatsApp не повідомляли про суттєві збої. Проаналізувавши мережевий трафік, NetBlocks підтвердив, що по всій країні діє широкомасштабне обмеження соціальних мереж, хоча сьогодні вранці доступ відновлено.

"Показники NetBlocks у реальному часі показують, що соціальні медіа та комунікаційні платформи Twitter, Instagram, Facebook, YouTube і деякі сервери Telegram були обмежені з неділі вдень", – заявили в NetBlocks.

"Захід спочатку було застосовано на провідному мережевому операторі Turk Telekom, а згодом поширено на більшість основних інтернет-провайдерів. Показники взято з початкового набору з 50 точок огляду по всій країні та підтверджують повідомлення користувачів про недоступність послуг".

Вибух на вулиці Істікляль у Стамбулі стався 13 листопада близько 16:20 за місцевим часом біля площі Таксім. Наразі він вважається терактом. Загинули щонайменше вісім людей і 81 особа дістала поранення. 

Liked the article?
Help us be even more cool!