ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Туреччині невідомі побили битами журналіста, який критикував Ердогана

13.05.2019, 15:30
Фото - DW

У Туреччині 10 травня кілька людей з бейсбольними битами напали на журналіста Явуза Селіма Демірага, який критикував президента країни Реджепа Таїпа Ердогана. Оглядача доставили в лікарню з травмами голови і тілесними ушкодженнями, стан його оцінюють як стабільний. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на DW.

Згідно з повідомленням, на журналіста напали на порозі його будинку в Анкарі. Нападники втекли на машині, наразі їх не затримали.

Раніше Явуз Селім Деміраг був ведучим телепередачі, у якій обговорювалася ситуація зі скасуванням підсумків виборів мера Стамбула. Зазначається, що в результаті голосування перемогу на виборах здобув представник опозиційної Народно-республіканської партії Екрем Імамоглу. Він отримав майже на 15 тисяч голосів більше, аніж колишній прем'єр-міністр країни Біналі Їлдирим, висунутий керівною Партією справедливості і розвитку (ПСР). Однак ПСР опротестувала результати, заявивши про численні порушення. 6 травня виборча комісія анулювала результати голосування.

Асоціація журналістів Туреччини заявила, що напад свідчить про скорочення свободи преси в країні.

Крім того, керівник Республіканської народної партії (CHP) Кемаль Кілічдароглу відвідав журналіста в лікарні.

“Як можна побити журналіста з наміром убити лише тому, що він брав участь у програмі, висловлював свої погляди або критикував когось?” – наголосив він.

Нагадаємо, в ОБСЄ закликали владу Туреччини звільнити 25 засуджених журналістів Майже всі журналісти працювали в засобах масової інформації, близьких до руху проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого влада Туреччини звинувачує в організації спроби державного перевороту у 2016 році.

Liked the article?
Help us be even more cool!