ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Туреччині заарештовано представника "Репортерів без кордонів"

21.06.2016, 13:48

20 червня у Туреччині був заарештований представник міжнародної правозахисної організації “Репортери без кордонів” Ерол Ондероглу, повідомляє DW.

Його звинувачують у “пропаганді тероризму”, а фактично, як пишуть турецькі видання, - у підтримці забороненої Робітничої партії Курдистану (РКК). Обвинувачення пред'явлено також журналісту Ахмету Несіну та активістці-правозахисниці Себнем Корур, повідомляє dpa.

У травні Ондероглу, Несін та Корур почергово керували прокурдською газетою Özgür Gündem, діяльність якої переслідується турецькою владою.

“Ми не здамося”, - прокоментував ситуацію опозиційний турецький журналіст Джан Дюндар. У травні його самого було засуджено до п'яти років та десяти місяців ув'язнення. “Ми повинні перехопити факел та підтримати Özgür Gündem”, - заявив Дюндар, вирок щодо якого ще не набрав законної сили.

Представниця “Репортерів без кордонів” в Україні Оксана Романюк прокоментувала арешт свого колеги: “Знаю Ерола як високоосвічену людину, патріота, який виріс у Франції, але переїхав жити до Туреччини. Приїжджав також на наш Майдан. Хто їде відпочивати в Туреччину, подумайте про цей неймовірний факт: Туреччина – найбільша в’язниця світу для журналістів. Під сотню журналістів сидить прямо зараз, і все за ту ж пропаганду тероризму. Світська і європейська держава поступово скочується в дуже консервативну і зашорену”, - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Liked the article?
Help us be even more cool!