ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Туреччині арештували двох журналістів, звинувативши у посібництві ІД

27.11.2015, 10:35

Головний редактор турецької газети Cümhuriyet ("Республіка") Джан Дюндар і представник новинного бюро в Анкарі Ердем Гюль арештовані за підозрою у шпигунстві та посібництві терористам у Сирії. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Hürriyet Daily News.

"Нас звинувачують у "шпигунстві". Президент сказав, що це "зрада". Ми не зрадники, не шпигуни чи герої, ми - журналісти. Те, що ми зробили, це була журналістська діяльність", - сказав Дундар перед наданням свідчень у прокуратурі 26 листопада.

Журналістів звинувачують у шпигунстві та допомозі «терористичним організаціям» через опублікований ними у 2014 році матеріал про те, що турецькі силовики нібито постачають зброю сирійським повстанцям.

Як повідомляв ІМІ, на початку листопада турецька поліція заарештувала двох редакторів журналу Nokta, який критикував владу.

Опоненти звинуватили владу Туреччини у тиску на свободу слова. 27 жовтня у Туреччині вже відбувся рейд на офіс медіагрупи, яка критикує політику Ердогана, а також спроби турецької влади закрити два телеканали.

Також 2 листопада ОБСЄ і ПАРЄ в опублікованій спільній доповіді розкритикували перемогу правлячої в Туреччині Партії справедливості і розвитку, критикуючи її також і за утиски ЗМІ. Представники міжнародних організацій з дотримання свободи ЗМІ заявили про різке погіршення ситуації зі свободою слова у Туреччині, називаючи її катастрофічною.

Liked the article?
Help us be even more cool!