ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ЦПД розповіли про дезінформаційні та маніпулятивні кампанії росіян на окупованих територіях

25.04.2023, 18:04
Фото -– Shutterstock / ADragan
Фото -– Shutterstock / ADragan

У Центрі протидії дезінформації розповіли про дезінформаційні та маніпулятивні кампанії, що росіяни проводять на окупованих територіях.

У Запорізькій області до так званого військкомату окупанти масово передають дані з реєстрів, зокрема реєстру виборців, де є дані 14-річних дітей.

"Так ворог хоче включити дітей до т.зв. єдиного реєстру військового обліку РФ", – пояснюють у ЦПД.

На Донеччині в школах Маріуполя окупанти проводять пропагандистські "уроки мужності". На них російські військові показують дітям зброю, налаштовують їх проти України і вчать дякувати вбивцям за "порятунок".

У Луганській області, в окупованому Сєвєродонецьку, росіяни, які нібито приїжджають відновлювати місто, насправді грабують уцілілі квартири та заклади.

"Разом із такими "працівниками" приїжджають пропагандистські ЗМІ для створення фейкових роликів про "відновлення" міста", – зазначають у Центрі протидії дезінформації.

У Криму окупаційні адміністрації продовжують героїзувати російських солдатів: у Севастополі відкрили сквер так званих героїв "спеціальної військової операції".

Як повідомляв ІМІ, у Росії мінпросвіти випустило новий підручник історії для 11-х класів, що містить розділ про "спеціальну військову операцію" (так у Росії називають війну проти України).

Liked the article?
Help us be even more cool!